Programma

Tijdens de Kindervakantieweek hebben we elke dag een ander programma. De dagen zijn verdeeld in dagdelen waardoor er een balans wordt gecreëerd tussen inspanning en ontspanning. Alle dagen starten we om 10.00 uur op het Taxandriaplein. De maandag staat vooral in het teken van het bouwen van de hut, het bedenken van een teamnaam en het creëren van een “graffiti bord”. Laat de kinderen oude kleren aantrekken die vies mogen worden, want we gaan de hutten ook verven. Neem bij slecht weer ook een regenjas mee!

De dinsdag staat in het teken van het verder versieren en aankleden van de hut. Tussendoor nemen de kinderen deel aan diverse “workshops” die aansluiten op het thema. Vanaf 15.30 uur vieren we een feestje, waarvoor ook alle ouders zijn uitgenodigd. Bij een feestje hoort eten. Voor alle deelnemende kinderen is er een pizza geregeld. We vinden het leuk wanneer ook de ouders erbij aanwezig zijn. Zij mogen hun eigen hapjes en drankjes meenemen!

Er is natuurlijk muziek! Fanatieke feestvierders hebben nog energie genoeg voor een dansje. Het feest duurt tot ca. 17.00 uur. Samen met je ouders ga je dan naar huis.

Op de woensdag is er voor de ochtend een spelletjesprogramma georganiseerd, waarbij we uitwijken naar het schoolplein van KC De Kameleon. We openen deze dag echter wel gezamenlijk op het Taxandriaplein om 10.00 uur. Na de zeskamp lunchen we gezamenlijk weer op het Taxandriaplein waarna de kinderen nog even kunnen spelen bij de hutten. Om ca. 14.00 uur start de medailleceremonie, waarvoor alle ouders zijn uitgenodigd. De kindervakantieweek 2018 eindigt op woensdag 11 juli om ca. 15.00 uur.

Jaarlijks werken we met een overkoepelend thema. Dit thema voeren we door in de openingsceremonie, de keuze voor de “workshops” op de dinsdagmiddag, de activiteiten en de afsluiting. Dit jaar is er gekozen voor het thema: “Een reis rondom de wereld in 3 dagen”.

Het gehele programma wordt bedacht en georganiseerd door een team van 6 organisatoren. Zij nemen tevens de leiding op zich gedurende deze 3 dagen. Dit creatieve team start ca. een half jaar voorafgaand aan de Kindervakantieweek met de voorbereidingen. Dankzij deze fantastische mensen krijgt de KVW ieder jaar zijn eigen sfeer. Vind jij het ook leuk om in 2019 de organisatie van de KVW op je te nemen? Stuur dan een e-mail naar: antoinettebrok@live.nl.